Coronavirus

Geplaatst: 20-03-2020

Vanwege het coronavirus en alle maatregelen die in dat verband zijn afgekondigd kunnen we ons voorstellen dat u zich afvraagt of de al geboekte vakantie op Rådastrandscamping nog door kan gaan, of dat een vakantie geboekt kan worden. Het is hierbij van belang te vermelden dat we ons moeten houden aan de Zweedse regelgeving die af kan wijken van de regels die in Nederland van kracht zijn. Zo gelden er in Zweden wel beperkende maatregelen wat betreft bijvoorbeeld restaurants en dergelijke maar zijn veel voorzieningen zoals scholen, restaurants en ook campings met inachtneming van deze maatregelen wel gewoon open. Op basis van het nu geldende beleid in Zweden hebben we besloten om in ieder geval de volgende maatregelen toe te passen:

  • We brengen het maximumaantal campinggasten dat op Rådastrandscamping kan verblijven terug van de nu geldende norm van 350 naar 265 gasten. Hierdoor wordt de druk op ons servicegebouw en met name de toiletten en douches ten opzichte van voorgaande jaren aanzienlijk verminderd.
  • Om te zorgen dat toiletten en douches alleen gebruikt worden door de campinggasten en bijvoorbeeld niet door mensen van buiten die ons strand bezoeken wordt op het servicegebouw een elektronisch toegangssysteem geïnstalleerd.
  • Dagelijks wordt één van onze medewerkers continu ingepland op het servicegebouw om dit schoon te houden. Daarnaast wordt het servicegebouw gedurende een aantal keren per dag korte tijd gesloten om het zorgvuldig te kunnen reinigen en desinfecteren.
  • Zowel binnen als buiten het servicegebouw zijn dispensers met handdesinfectans aanwezig. Bezoekers wordt verzocht regelmatig hun handen te desinfecteren.
  • Anders dan tot nu toe het geval is kan er niet meer voor worden gekozen om de eindschoonmaak van verhuurlocaties (safaritenten en stuga’s) zelf ter hand te nemen. Deze wordt in alle gevallen door ons verzorgd, om er zeker van te zijn dat schoonmaak en desinfectie volgens de geldende normen plaatsvindt.
  • Wij kunnen we ons goed voorstellen dat u onzeker bent over de vraag of de vakantie die u bij ons hebben geboekt wel door kan gaan. Naar verwachting zal deze onzekerheid zeker nog een aantal weken duren. Om die reden hebben wij besloten ons beleid wat betreft annuleringskosten aan te passen. De regeling die in normale gevallen van toepassing is houdt in dat de annuleringskosten hoger worden naarmate er korter voor de daadwerkelijke aankomstdatum wordt geannuleerd. Gegeven de uitzonderlijke omstandigheden die zich nu voordoen hebben wij besloten de annuleringskosten niet te verhogen tot maximaal 50% van de totale reissom, als u tot 2 weken voor de geplande aankomstdatum de reis annuleert, maar dit te handhaven op de 15% van de totale reissom die u in alle gevallen kwijt bent bij annuleren. 

Update 08-06-2020

Officiële informatie voor toeristen en andere buitenlanders die Zweden willen bezoeken gedurende de covid-19 pandemie. 

Nieuws overzicht