Activiteiten overzicht

Kanotochten

ze kanotochten zijn speciaal uitgezet voor de natuur liefhebber en laat u langs de mooiste plekken van Zweden varen. We hebben 6 verschillende dag-/ meerdaagse tochten.

Zin om maar een paar uurtjes te paddelen, dan is onze Norra Skoga tocht misschien wel iets voor u. Heeft u wat meer uitdaging nodig? Waarschijnlijk past een van onze langere of meerdaagse tochten dan beter bij u.

De meerdaagse tochten duren van 2 tot 5 dagen. De langere dagtochten duren tenminste een uur of vier. 

 

Norra Skoga                    - 6 km

Tijdens deze tocht vaar je door een prachtig afgelegen stukje natuur over één van de mooiste riviertjes van Zweden. Misschien ziet u wel een bever, visarend of eland onderweg! Aan te bevelen voor zowel de beginnende kanovaarder, als de meer ervaren kanovaarder.

 

Hole                                 -  14 km

Een klein riviertje vormt het begin van deze tocht. In de afgelopen jaren werden hier regelmatig elanden gezien, die aan de oevers kwamen drinken of zelfs een bad namen. Na dit riviertje zet je je tocht voort langs de oevers van een uitgestrekt meer met een wijds overzicht op de omliggende heuvels. De Norra Skoga tocht die hiervoor beschreven staat vormt het laatste deel van de tocht. Gegeven de lengte van de tocht is deze niet geschikt voor al te jonge kinderen.

 

Klarälven Eksharad         -  16 km

Deze tocht voert je over de langste rivier van Zweden. Met zijn heldere water doet de Kläralven (heldere rivier) zijn naam eer aan.  Het gaat om een vrij grote ‘gemoedelijk’ stromende rivier die hem geschikt maakt voor jong en oud.Gegeven de lengte van de tocht is deze niet geschikt voor al te jonge kinderen.

 

Knon                                 -  1 of 2-daagse

Dit 12 kilometer lange meer is met zijn grillige vormen en vele eilandjes vooral geschikt voor avonturiers die van de Zweedse natuur willen genieten. Vrij kamperen is langs de oever of op één van de vele onbewoonde eilandjes mogelijk. De lengte van de tocht is zelf in te delen waardoor deze ook uitstekend geschikt is voor een meerdaagse tocht met jongere kinderen.

 

Grässjön                            -  22 km

Deze tocht voert u over drie meren in de omgeving van Hagfors en biedt u een mooi uitzicht op de prachtige natuur. Vrij kamperen is langs de over of op één van de onbewoonde eilandjes mogelijk. Gegeven de lengte van de tocht adviseren we om hier een meerdaagse tocht van te maken, maar voor de “diehards” is het afleggen van de afstand in één dag ook mogelijk.

 

Syssleback                         -   108 km

Voor wie er echt op uit wil met de kano bieden we deze “klassieker” aan over de Klarälven vanaf Syssleback. Deze rivier meandert vanaf Syssleback naar het zuiden. Zijn natuurlijke loop maakt dat je onderweg veel zandbanken en eilandjes tegenkomt. Met een Canadese kano zijn deze hindernissen over het algemeen echter goed te nemen zonder dat je de kano hoeft te verlaten. De afstand leent zich het beste voor een vijf tot zevendaagse tocht.  Het ontbreken van grote stroomversnellingen maakt deze tocht geschikt voor zowel de beginnende als de meer ervaren kanovaarder. Gegeven de lengte van de tocht is deze niet geschikt voor al te jonge kinderen.

 

Wat krijgt u van ons mee?

Dagtochten:

Meerdaagse tochten:

Wat kunt u er extra bijboeken

(dit moet wel van tevoren gereserveerd worden):

Kano

Kano

Tentje

2 Paddels per boot

2 Paddels per boot + reserve paddel

Kooktoestel

Tonnetje

Tonnetje

Matje(s)

Zwemvesten

Waterdichte tas

Outdoor maaltijden

 

Zwemvesten