Van dag tot dag

Winterweek voor groepen

Het hieronder staande van dag tot dag programma is een suggestie en kan wijzigen. Dit betekent dat alle activiteiten wel aan bod komen, maar mogelijk in een andere volgorde.

Dag 1: Aankomst

Na 14.00 is inchecken op de camping en bij Björnbyn mogelijk. In de avond komen we allemaal samen in het Restaurant van de camping om elkaar te leren kennen en volgt een korte uitleg over hoe de week er uit zal komen te zien.

Dag 2: Langlaufen en outdoor cooking

We starten het programma vandaag met een introductieles langlaufen, om gewend te raken aan het langlaufen en de verschillende basistechnieken te leren. In de ochtend starten we met theorie, in de middag gaan we lekker in de praktijk aan de slag. 's Avonds bereiden we samen een heerlijke maaltijd boven een kampvuur in de buitenlucht.

Dag 3: Husky sledetocht en mok blazen

Vandaag reizen we een stukje verder, zodat we in het prachtige Transtrandsfjällens natuur reservaat een sledehondentocht kunnen gaan maken. Een unieke ervaring in een prachtig landschap, waarbij natuurlijk ook de ruimte is om echt kennis te maken met de prachtige honden die voor ons aan het werk gaan. Daarnaast leren de leerlingen deze dag ook nog hoe ze zelf een mok kunnen blazen.

Dag 4: Hike (op sneeuwschoenen) met overnachting

De leerlingen worden in de ochtend afgezet aan het startpunt. Als er genoeg sneeuw ligt mogen ze vandaag op sneeuwschoenen gaan hiken. Al kijkend naar de kaart en de natuur moeten ze erachter komen waar ze precies zijn en hoe ze het beste van punt A naar punt B kunnen komen. Je overnacht in tentjes in de vrije natuur, of in een sneeuwhut wanneer er genoeg sneeuw ligt.

Dag 5: Hike (op sneeuwschoenen)

Vandaag het vervolg van deze intensive tocht met o.a. een wateroversteek.

Dag 6: IJsvissen en waktraining

Vissen onder zware omstandigheden, hoe doe je dat eigenlijk? Dat zullen de leerlingen op deze dag mogen ontdekken.  We starten met de waktraining, de technieken om problemen te voorkomen en jezelf te kunnen redden uit een wak. Daarna begint het echte vissen, gevolgd door het schoonmaken en bereiden van de (zelf gevangen) vis.

Dag 7: Vertrek

Helaas is vandaag de laatste dag van deze week alweer aangebroken en is het tijd om weer naar huis te gaan.

Uitchecken kan tot 11 uur

De arrangementen zijn bij te boeken wanneer u een accommodatie bij ons boekt.