Van dag tot dag

Wintervakantie in Zweden

Het hieronder staande van dag tot dag programma is een suggestie en kan wijzigen. Dit betekent dat alle activiteiten wel aan bod komen, maar mogelijk in een andere volgorde.

Dag 1: Aankomst

Na 14.00 is inchecken op de camping en bij Björnbyn mogelijk. In de avond komen we allemaal samen in het restaurant van de camping om elkaar te leren kennen en volgt een korte uitleg over hoe de week er uit zal komen te zien. 

Dag 2: Schietclinic en outdoor cooking

We gaan direct actief en vooral stoer van start met een uitgebreide schietclinic. 's Avonds bereiden we samen een heerlijke maaltijd boven een kampvuur in de buitenlucht. 

Dag 3: Langlaufen en schaatsen

Ontdek hoe leuk het is om te langlaufen. Als de weersomstandigheden het toelaten vind je in de buurt van Råda en Hagfors verschillende langlaufroutes, en kun je ook zelf het bos ingaan en je eigen langlaufroutes trekken. Ligt er onvoldoende sneeuw in de directe omgeving, dan brengen we jullie gewoon naar de sneeuw toe. Daarnaast gaan we ook nog schaatsen, en dat doen we in Zweden uiteraard op natuurijs. Bij voldoende ijsdikte stappen we zelfs op de schaats ons 'eigen' Rådasjön op. 

Dag 4: IJsvissen

Boor een gat en werp je hengel uit, vandaag gaan we ijsvissen. Een favoriete bezigheid in Värmland, die met een beetje geluk wordt bekroond met een zelf gevangen vis boven het kampvuur.

Dag 5: Sneeuwschoenwandelen

Wandelen zonder op de begaanbare paden te blijven, dat kan op sneeuwschoenen. Vandaag zullen we dan ook op sneeuwschoenen het besneeuwde landschap betreden.  Op ontdekkingstocht door de Zweedse bossen. 

Dag 6: Rustdag

Een mooie dag om even tot rust te komen na alle sportieve activiteiten van voorgaande dagen. Nog energie over en geen behoefte om stil te gaan zitten? Dan is er vandaag ruimte om te gaan skiën bij Brånas, een sneeuwscooter tocht te gaan maken of de mooie Zweedse natuur te beleven vanaf een paardenrug. 

Dag 7: Husky sledetocht en winter BBQ

Vandaag reizen we een stukje verder, zodat we in het prachtige Transtrandsfjällens natuur reservaat een sledehondentocht kunnen gaan maken. Een unieke ervaring in een adembenemend landschap, waarbij er natuurlijk ook de ruimte is om echt kennis te maken en te knuffelen met de prachtige honden die voor ons aan het werk gaan.  En wat kan er een betere culinaire afsluiting zijn van een winterweek dan een geheel verzorgde winter BBQ? 

Dag 8: Vertrek

Helaas is vandaag de laatste dag van deze week alweer aangebroken en is het tijd om weer naar huis te gaan.

Uitchecken kan tot 11 uur.

De arrangementen zijn bij te boeken wanneer u een accommodatie bij ons boekt.