Van dag tot dag

Eenoudervakantie in Zweden

Het hieronder staande van dag tot dag programma is een suggestie en kan wijzigen. Dit betekent dat alle activiteiten wel aan bod komen, maar mogelijk in een andere volgorde.

DAG 1: AANKOMST

Na 14.00 is inchecken op de camping mogelijk. In de avond komen we allemaal samen in het restaurant van de camping om elkaar te leren kennen en wordt een korte uitleg gegeven over hoe de week eruit komt te zien.

DAG 2: VRIJE DAG EN KAMPVUUR

Vandaag heb je rustig de tijd om je te settelen en de omgeving te verkennen of samen met de kinderen een mooie wandeltocht maken. In de avond hebben we een kampvuur waar de kinderen alvast de andere kinderen kunnen leren kennen.

DAG 3: KANOTOCHT EN KINDERACTIVITEIT

De kinderen gaan vandaag huttenbouwen en worstjes grillen boven het vuur. Terwijl de kinderen lekker bezig zijn in het bos, heb jij de tijd om een prachtige kano tocht te maken. Je gaat kanoën over de Klarälven, deze tocht is ongeveer 16 km lang.

DAG 4: WANDELTOCHT EN KINDERACTIVITEIT

Vandaag staat voor de kinderen het maken van bogen maken en boogschieten op de planning! In de ochtend leren de kinderen hoe ze helemaal zelf een stoere boog kunnen maken. In de middag mogen ze met die bogen, maar ook met échte bogen leren schieten. Tussen de middag wordt het eten weer verzorgd, maar dit keer is het een verrassing wat de kinderen zullen krijgen! Terwijl de kinderen bezig zijn heb jij de tijd om een prachtige wandeltocht bij de waterval van Brattfallet te maken.

DAG 5: GPS FIETS TOCHT EN KINDERACTIVITEIT

Voor de kinderen staat het maken van een vishengel in de planning, waarna ze gaan vissen met de zelfgemaakte hengel. Tussen de middag zullen de kinderen brood eten. Zelf kun je een hele leuke fietstocht met de GPS naar Kärnåsen maken. Dit is een prachtige oude Zweedse nederzetting waar je kunt lopen en even lunchen om daarna weer terug te fietsen naar de camping.

DAG 6: RUSTDAG, KINDERACTIVITEIT EN BEVERSAFARI (AVOND)

Voor de ouders is het vandaag een rustdag. Je kunt wat voor jezelf doen, misschien een boekje lezen of kijken hoe de kinderen vandaag vlotten bouwen. Want dat staat voor hen op het programma vandaag! In de ochtend gaan de kinderen de vlotten bouwen, na het eten van worstjes boven het kampvuur gaan de kinderen het vlot dat ze gebouwd hebben uit proberen en een lekker stukje varen.

In de avond gaan jullie samen op beversafari. Eerst krijg je een uitleg over de bever en zijn leefomgeving. Hierna stappen we in de bus en rijden we naar de instap van de beversafari. Hier laten we de kano’s te water en beginnen we aan de tocht begeleid door onze Bever expert. 

DAG 7: MUSEUM, KINDERACTIVITEIT EN BBQ 

De kinderen hebben vandaag een spannende dag want ze hebben een GPS dropping! Ze worden gedropt en proberen met de GPS de weg terug te vinden naar de camping. Als lunch krijgen de kinderen brood. Zelf ga je vandaag naar het Lesjöfors Museet in Lesjöfors. Dit museum geeft je een inkijk in het leven op het Zweedse platteland in de tweede helft van de vorige eeuw. Een erg interessant museum waar je goed kunt zien hoe er hier vroeger gewerkt en geleefd werd en hoe ze door middel van sport hun werknemers enthousiast hielden om hard te blijven werken. In de avond staat er een geheel verzorgde BBQ voor jullie klaar om de laatste avond te vieren.

DAG 8: VERTREK

Helaas is vandaag de laatste dag van deze week alweer aangebroken en is het tijd om weer naar huis te gaan.  Uitchecken kan tot 11 uur.

De arrangementen zijn bij te boeken wanneer u een accommodatie bij ons boekt.