Van dag tot dag

Actief & cultuur in Zweden

Het hieronder staande van dag tot dag programma is een suggestie en kan wijzigen. Dit betekent dat alle activiteiten wel aan bod komen, maar mogelijk in een andere volgorde. 

DAG 1: AANKOMST

Na 14.00 is inchecken op de camping en bij Björnbyn mogelijk. In de avond komen we allemaal samen in het Restaurant van de camping om elkaar te leren kennen en wordt een korte uitleg gegeven over hoe de week eruit komt te zien. 

DAG 2: FIETSTOCHT

De week begint vandaag meteen goed, na het ontbijt starten we met een prachtige fietstocht naar Kärnåsen. Dit is een oude nederzetting waar in de zomer nog verschillende feesten gegeven worden maar het ook geweldig is om buiten het seizoen rond te lopen en de historie in je op te nemen en te picknicken aan het water. Hierna fietsen we door naar Lovisberg voor een heerlijk avond maal waar alles vers is en alle producten uit deze omgeving komen. Na het eten fietsen we weer terug naar Björnbyn en de Camping. 

DAG 3: WANDELING

Na een goed ontbijt stappen we in de bus en rijden we naar de mooiste waterval van Värmland. Hier zijn verschillende wandeltochten die gedaan kunnen worden. 1, 2 en 7 km. Er kan rond het middag uur heerlijk gegeten worden bij de waterval. Na de wandeltocht rijden we weer terug naar de camping waar je rustig wat tijd nog voor jezelf hebt tot het avond eten. Vanavond zal er een echt Zweeds zalm buffet geserveerd worden in het restaurant van de camping. 

DAG 4: RUSTDAG

Vandaag is het een rustdag, na het ontbijt kun je helemaal zelf beslissen wat je wil gaan doen. Je kunt rustiger aan doen, misschien een boek lezen of een dag naar Karlstad. Maar je kunt ook een kano tocht maken als je dat wilt. In de avond staat er bij Björnbyn een heerlijke Elandenstoofpot te wachten. 

DAG 5: BEZOEK WANDKLEED EN KERKEN

Na het ontbijt rijden we naar het Pelgrims wandkleed bij het Utmarksmuseet in Ransby. Na het bezoek aan dit geweldige museum waar we alles leren over de pelgrimsroute gaan we op de terug weg langs de verschillende kerken die op het wandkleed aangegeven staan. In de avond staat er op de camping een echte Zweedse Sil proeverij klaar om gegeten te worden! 

DAG 6: SAHLSTRÖMSGÅRDEN + WANDELING

Na het ontbijt rijden we vandaag naar Sahlströmsgården in Torsby. Hier is een prachtige wandelroute die we gaan lopen. Na het lopen is het tijd voor een Zweedse “dagens” lunch. De Zweden eten altijd warm tussen de middag en hier gaan wij gaan dit vandaag ook doen. Na het eten rijden we terug richting Björnbyn en de camping. Je hebt nu genoeg tijd om rustig in te pakken en voor te bereiden op de reis terug morgen. Maar voordat de vakantie echt over is sluiten we af met een volledig verzorgde BBQ. 

DAG 7: VERTREK

Helaas is vandaag de laatste dag van deze week alweer aangebroken en is het tijd om weer naar huis te gaan. Uitchecken kan tot 11 uur.

De arrangementen zijn bij te boeken wanneer u een accommodatie bij ons boekt.